Skip to main content

Jualan Simkad ONEXOX Secara Online Affiliate (Bukti Bonus)

Kami telah melakukan sendiri jualan secara Online Affiliate, dan didapati segala insentif adalah masuk sepenuhnya. Kalau sebelum ini, Bonus Ri (royalti incentive) hanya dikira 5% sahaja kerana affiliate, tetapi kini tidak lagi.

Anda sebagai dealer yang sekadar mempromosikan link affiliate tetap akan dapat bonus Ri secara penuh iaitu 10%. Malah, bonus Ai (activation incentive) bagi Black pun anda tetap dapat. Menarik bukan?

Syarikat yang buatkan semuanya untuk anda. Segala tempahan, pilihan nombor sim, pendaftaran sim, dan juga pengeposan sim, dilakukan sepenuhnya oleh pihak syarikat. Anda cuma promote link sahaja di media sosial sambil menonton Netflix dirumah dan menikmati snek diatas kerusi sofa yang empuk. 🙂

Mudah sangat-sangat dah tu.

Anda tak pelu runsing pasal stok sim, mungkin anda tidak ada pilihan nombor yang banyak,  anda tak perlu nak buang duit minyak nak berjumpa dengan pelanggan, tak perlu risau berkaitan Akta PDPA kerana pendaftaran sim jarak jauh, malah paling seronok, kos pengeposan adalah percuma ditanggung oleh syarikat.

Yang anda tahu, tiap-tiap bulan, pelanggan membayar bil black, atau pun membeli tambah nilai kredit topup dimana-mana kedai, anda yang dapat bonus 10% royalti ini.

Itu baru seorang pelanggan. Cuba kalau beribu-ribu lemon? Mesti anda pun ketagih nak full time dan membina karier dengan ONEXOX dan ambil segala tawaran dari syarikat sehingga membuka kedai di shopping mall dalam projek X-Force.

Ketika posting ini ditulis, kiosk X-Force ONEXOX sudah berada lebih kurang 83 lokasi di seluruh Malaysia.

Baiklah, kita kembali ke panggal jalan. Kembali kepada topik asal posting ini iaitu bukti Affiliate ONEXOX.

Saya tunjukkan flow dia dari saya memulakan promosi di Facebook, Close deal, sampai lah simkad sampai ke rumah pelanggan. Jom ikuti perjalanan kisah klasik untuk masa depan ini:

19/2/2019: 

Saya hanya promote di FB berkaitan speed test ONEXOX.

Dan tanpa disangka, ada orang berminat untuk pm tepi

Dan saya terus pm beliau di FB,

Beliau ajak whatsapp info. Dan saya terus menghantar info ringkas tentang ONEXOX seperti dibawah:

Untuk memastikan ada respon, saya terus bertanya lokasi beliau. Dan seterusnya penceritaan ini bermula

Saya terus mengajak beliau pilih nombor secara online dan terus saya berikan link affiliate saya. Dan tanpa sebarang soalan, beliau terus hantar slip gambar pembelian secara online telah berjaya pada 20/2/2019.

21/2/2019

Saya lihat dalam sistem nombor pelanggan sudah masuk dalam Subs Database OneSys. Bermaksud, nombor telah diaktifkan dan mungkin akan dipos pada hari ini.

Saya juga buat semakan dalam Black Activity, juga dipaparkan.. Status “Success”

23/2/2019

Pelanggan saya menyatakan simkad sudah sampai ke rumahnya. Alhamdulillah.

Semakan Bonus Ai dan Bonus Ri

Dan saya terus buat semakan Bonus Ai dan Bonus Ri, adakah sudah diupdate? Ternyata kedua-duanya telah masuk..

Bonus Ri – 10%
Bonus Ai – BLACK (1st Ai)

Seronok bukan? Dari penjual simkad jalanan, kita kini boleh berbangga kerana sudah di online kan  sepenuhnya. Dah macam usahawan internet pula.. Tak perlu nak buka akaun lazada, shopee bagai, dan paling best tak perlu buat pengeposan. Inilah yang dinamakan sebagai Bisnes Affiliate. Bisnes dari hujung jari.  Tugas kita hanya promote link affiliate, dan selebihnya biar syarikat yang uruskan..

Jom kita lipat gandakan lagi usaha kita. Dan semoga maju jaya! Terima kasih..

 

Oleh: 

MD Nasoha 
FB : http://facebook.com/OnexoxSetiaAlam << kasi like sikit 🙂

 

Kalau suka posting ni, cer share sikit.. Baru lah semangat sikit nak buat posting2 lagi.. hihi… Tekan jer button FB @ Whatsapp kat bawah ni.. ??

2 thoughts to “Jualan Simkad ONEXOX Secara Online Affiliate (Bukti Bonus)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *